SOCIAL MEDIA

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Pre workout/latausjuoma joka toimii


- Äitii, millos oot menossa sinne Fitnessfirstille?
- Miten niin?
- Mä tarvisin treeniin vähän boostia. 
- No ota ennen treeniä kahvia, c- ja b-vitamiinia. Mielellään tietty eriaikaan kun varmaan muistat, että kahvin parkkihapot saattaa haitata imeytymistä.
- No niin mä oon ottanutkin, mutta haluaisin kokeilla bca:ta. 
- No en mä nyt sieltä kehtaa mitään bca:ta kysyä.
- No voisit tehä postauksen latausjuomasta. Vois kiinnostaa monia...
- No ehkä menee vähän mun osaamisen ulkopuolelle. Pitäiskö sun kuule perustaa oma blogi...
- Ai menee vai? Pitäishän sun koulutuksella noista jotain ymmärtää. Sitä paitsi, voisit säkin alkaa ottaa latausjuomaa ennen salitreeniä.
- Ai mää vai?? No mä kysyn Ainolta, mutta en lupaa mitään...

No tässä sitä sitten ollaan kirjoittamassa postausta aiheesta. Juttelin Fitnessfirstin Aino Mäkelän kanssa asiasta ja sain pari tosi hyvää vinkkiä, jolla voi tehostaa juomaa entisestään. Punajuurimehujauhe oli minulle uusi tuttavuus, sitä en olisi itse keksinyt ikinä. Sen sisältämä nitriitti parantaa verenkiertoa ja näin ollen parantaa liikuntasuoritusta- VAU! Enkä olisi tajunnut sitäkään, että männyn siitepölyn väitetään nostavan testo tasoja vaikka muutoin siitepölyä käytänkin ja sen olen hyväksi monessa jutussa havainnut. Ihan itse keksin tuon tauriinin, joka on siis aminohappo ja se on se virkistävin aineosa energiajuomissa. Olen käyttänyt sitä päänsärkyyn kapselina eli tähän juomaan avataan siis kapseli ja sirotellaan juoman sekaan. 


 L-glutamiini ja BCAA oli tietty jo entuudestaan tuttuja. L-glutamiini säätelee kasvuhormonin vapautumista treenin aikana ja lisäravinteena käytetty L-glutamiini vähentää lihasten rikkoutumista ja parantaa proteiiniaineenvaihduntaa. Sitä käytetään myös vuotavan suolen kuntouttamisessa yhdessä probioottien ja prebioottien kanssa. Olen kuntouttanut sillä saksanpaimenkoiranikin suolistoa. BCAA stimuloi proteiinisynteesiä sekä solujen valmiutta synteesiin. Haaraketjuiset aminohapot myös vähentävät proteiinien pilkkoutumistehoa, mikä johtaa lihasmassan säilymiseen tai kasvamiseen. Haaraketjuiset aminohapot parantavat urheilusuoritusta vähentämällä tryptofaanin pääsyä aivoihin, mikä auttaa treenaamaan pidempään ja kovemmalla teholla. Puhtaassa muodossa oleva BCAA ei vaadi ruoansulatusta ja se imeytyy nopeasti verenkiertoon.

Jotta postauksesta ei tule kilometrin mittaista, niin täältä voit lukea lisää  edellä mainituista tuotteista.


Latausjuoman testasi neljä henkilöä: 2 aikuista pesäpalloilijaa (Allu ja Eero) ennen pesistreeniä, 17-vuotias kuntosalin aktiiviharrastaja (Noppa) ja yksi keski-iän kriisiä poteva naisihminen (en mainitse nimeä että pysyn anonyyminä) ennen kuntosalitreeniä. Palloilijat huomasivat vireystasonsa olleen normaalia parempi. Noppa ei lähde enää salille lainkaan ellei lataria ole saatavilla. Ja minäkin huomasin eron: ihan kun olisi laitettu valot päälle- tukka taisi olla pystyssä lopun päivää. Kun tultiin Nopan kanssa salilta, huomasimme, että poskeni oli ihan punaiset verenkierron tehostumisen takia. 

Ehkä minunkin täytyy muuttaa hieman käsityksiäni latausjuoman tärkeydestä ja taidan itsekin alkaa sitä käyttämään. Miten monta kertaa olenkaan mennyt treenaamaan nälkäisenä ja energiat ovat loppuneet kesken. Lounaan ja iltapalan välissä on hieman liian pitkä tauko ja siinä pitäisi muistaa syödä jotakin, ainakin mikäli jaksaa treenata. Toki muutoinkin. Palautusjuoman tärkeyden olen sentään ymmärtänyt.


Yritin kehitellä sellaisen juoman, ettei bca ja männyt siitepöly puskisi läpi. Juoma on hyvän makuinen vaikka bca sieltä vähän läpi tuleekin. Määriä jokainen sitten miettii itse eli tuplaako annoksen vai riittääkö ohjeen mukainen määrä. Kokeilemalla sen huomaa. Ja suhteita kannattaa kanssa miettiä ovatko ne optimaaliset. 

Latausjuomassa käytettyjä tuotteita voit tilata edullisesti Fitnessfirstin nettisivuilta (linkki alla). Muistathan, että blogin lukijana saat Fitnessfirstin normaalihintaisista tuotteista -10 %:n alennuksen koodilla "kutsuvapauteen". Kun klikkaat ohjeessa tummennetulla fontilla olevia tuotteita, niin pääset suoraan nettikauppaan ja voit ostaa tuotteita huomattavasti edullisemmin kuin marketeista.

Täältä pääset Fitnessfirstin nettikauppaan.

Täältä voit lukeaa lisää tuotteista, joita käytetään blogissa. Lista päivittyy koko ajan.

Täältä löydät lisää blogin ruokaohjeita.Ohje:

2-3 dl mantelimaitoa 
0,5-1 luomu banaani
1 dl jäisiä marjoja
0,5 rkl bca:ta
0,5 rkl glutamiinia
0,5 tl punajuurimehujauhetta
1 tauriinikapseli
2-4 tippaa steviaa

Laita kaikki aineosat blenderiin, jäiset marjat viimeisenä. Blendaa sileäksi.

Meikä on ihan loukkaantunut kun Mamma ei anna mulle lataria ennen treeniä. En kuulemma tarvi kun oon niin energinen jo valmiiksi...

4 kommenttia :

 1. Mäkin meen heti salille ku saan selän kuntoon ✌️

  VastaaPoista
 2. Olipa mielenkiintoinen postaus, kiitos tästä. Itse olen vähän huono ottamaan mitään lataus/palautusjuomia. Olisi kiva kuulla myös noista käyttämistäsi palautusjuomista vähän infoa jos mahdollista! :)
  Ja tuo männyn siitepöly vaikutti ihan pirun mielenkiintoiselta tuotteelta, sitä on ehkä pakko tilata ja testata... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen postauksen myös palautusjuomasta jossain vaiheessa. Joo tuo männyn siitepöly on upea tuote😊

   Poista