SOCIAL MEDIA

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Proteiinipatukka- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton


Halusin kokeilla itsetehtyjä proteiinipatukkaa ja ensimmäinen versio onnistui yli odotusten. Patukat oli todella helppoja valmistaa ja aionkin kehitellä erimakuisia protskupatukoita jatkossakin:) Käytin Foodinin lisä- ja säilöntäaineetonta kasviperäistä riisiproteiinijauhetta, joka on valmistettu idätetystä luomu riisistä. Proteiinipitoisuus on 89 % ja jauhe sisältää kaikki välttämättömät aminohapot. Riisiproteiini imeytyy erittäin hyvin ja on kasviperäisenä erittäin allergiaystävällinen. Hiilareita on ainoastaan 1 g/100 grammassa eli tuote on erittäin vähähiilarinen. 

Nämä patukat ovat lähes hiilarittomia, mikäli käytät makeutukseen karppisokeria. Hiilarimäärää saa tietty nostettua runsaastikin mikäli käyttää muita makeutusvaihtoehtoja. Eli itse päätät haluatko hiilaripitoisen patukan vai vähähiilarisen.


Tällä kertaa maistelijoina oli 4 nuorta, jotka näyttivät proteiinipatukoille vihreää valoa eli voin tehdä postauksen. Testattavana oli myös proteiini pizzaa, joka oli muutoin hyvää paitsi että pohja murentui liikaa. Sitä pitää vielä jatkokehitellä.


Miltäs nämä patukat sitten maistuvat? No, ihan proteiinipatukoilta:) Yllättävän samanmakuisia kuin kaupan vastaavat- ilman lisäaineita tietenkin. Se huono puoli näissä on, että suklaakuorrute sulaa helposti käsiin eli näitä en alkaisi mukani kuljettamaan vaan ne kannattaa syödä suoraan jääkaappikylmänä.


Toco on riisinlesejauhetta, jota käytetään smoothiessa, raakajäätelöissä ja raakasuklaassa. Se tuo edellämainittuihin kermaista rakennetta (kuulemma tekee suklaasta maitosuklaisemman) ja sisältää paljon muun muassa E-vitamiinia ja B3-vitamiinia ja kaikki muitakin B-vitskuja paitsi B12:sta. Itse käytän tätä: http://www.puhdistamo.fi/toco.html Huom! En tee yhteistyötä Puhdistamon kanssa, joten en saa mitään taloudellista tai muutakaan hyötyä mainostamisesta. Mikäli kaapista ei löydy tocoa, niin voit korvata sen esimerkiksi mantelijauholla tai jättää sen vaan pois.


Tällä ohjeella tehtynä tulee kaksi noin 15 sentin pituista patukkaa. Voit tehdä patukoista tietenkin haluamasi kokoisia ja modata ohjetta sen mukaan.

Ohje:

1 dl riisiproteiinijauhetta
1 dl kookosöljyä
1/2 dl karppi-, täysraakaruoko- tai kookossokeria*
2 rkl raakakaakaota
2 tl tocoa
2 tl mantelijauhetta ja pähkinärouhetta
ripaus suolaa

* Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavat käyttävät karppisokeria.

Sulata kookosöljy miedolla lämmöllä. Sekoita jäähtyneen öljyn sekaan muut ainekset. Muotoile taikinasta kaksi tai useampi patukka. Laita patukat pakastimeen jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

Kuorrute:

2 rkl kaakaovoita
3 rkl raakakaakaota
1 1/2 rkl hunajaa tai karppi-, täysraakaruoko- tai kookossokeria*

* Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavat käyttävät karppisokeria.

Sulata kaakaovoi vesihyöryssä. Sekoita voin sekaan kaakao ja sokeri/hunaja. Kun seos on jäähtynyt, kuorruta patukat suklaaseoksella ja laita ne vielä hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Valmiit patukat säilytetään jääkaapissa.

Jos mä oikein katson surullisesti tota Mammaa, niin antaiskohan se meikän maistaa tuota patukkaa?
2 kommenttia :

  1. Mikä ihme on toco �� Miltä hyllyltä sen löytää ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekstissä lukee mitä se on. Sitä löytyy esim lifestä ja isommista marketeista superfoodien joukosta. Myös Lidl myy sitä😊

      Poista