SOCIAL MEDIA

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Esimerkki ruokavalio ohjeineen- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

Postaukseen kootut ruokaohjeet soveltuvat hiilihydraattitietoiseen tai ihan ketoosiruokavalioonkin riippuen vähän siitä mitä ruokia valitsee. Kaikki ohjeet ovat lisäksi gluteenittomia ja suurin osa myös viljattomia ja maidottomia. Ruokaohjeissa on pääsääntöisesti erittäin hyvä rasvahappokoostumus ja esimerkiksi leipäohjeissa on kiinnitetty erityisesti huomiota kuidun saantiin. Ohjeet ovat helppotekoisia, koska mielestäni ihmisellä pitää olla aikaa tehdä muutakin kuin seisoa hellan edessä.


Pitkät pyhät alkavat olla loppusuoralla ja mieli halajaa taas tuttuun ja turvalliseen arki ruokavalioon. Pyhinä tulee syötyä usein sellaista mitä ei normaalisti syö, varsinkin jos tulee kyläiltyä. Anopin mieltä ei välttämättä halua pahoittaa kieltäytymällä maistamasta vehnäleipomuksia ellei sairasta keliakiaa, jolloin on tietenkin pakko kieltäytyä. Sitä paitsi kuka jaksaa syödä ihan aina terveellisesti- joskus on ihan terapeuttista löysätä hieman. Sitten taas muistaa miksi omaa ruokavaliiota kannattaa noudattaa kun vatsa kuplii tai päätä särkee. On tietenkin ihmisiä, jotka eivät koskaan lipsu ruokavaliostaan- hatunnosto heille. Valtaosa ihmisistä kuitenkin todennäköisesti lipsuu silloin tällöin.Eri dieettejä on lukemattomat määrät, mutta erityisesti gluteeniton, viljaton, vähähiilihydraattinen ja maidoton ruokavalio tuntuu olevan pinnalla juuri nyt.  Osa meistä noudattaa tiettyä ruokavaliota puhtaasti terveydellisistä syistä, osa muuten vaan tuntee olonsa paremmaksi esimerkiksi gluteenia välttelemällä. Mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle: tärkeintä on, että ihminen löytää itselleen parhaiten sopivan ruokavalion ja voi hyvin- oli ruokavalio minkälainen tahansa.Haastan sinut kokeilemaan hiilihydraattitietoista ruokavaliota. Tästä postauksesta löydät ohjeet ja suositukset aamiaiselle, lounaalle, välipalalle, päivälliselle ja iltapalalle. Kyseessä ei välttämättä ole siis kokonaan hiilariton ruokavalio vaan turhat höttöhiilarit on karsittu pois ja korvattu vähähiilihydraattisilla ravinteikkailla vaihtoehdoilla. Kaikki ohjeet ovat vähähiilarisia, mutta blogista löytyy esimerkiksi gluteenittomia, viljattomia ja maidottomia leipäohjeita, joissa on ihan normimäärä hiilaria


Hiilarimäärät on laskettu valmiiksi joihinkin ohjeisiin, mutta tarkista vielä itse, mikäli olet hiilarin suhteen ehdottoman tarkka. Lopetin hiilareiden laskemisen jo aikoja sitten, joten uusimmissa ohjeissa niitä ei ole laskettu. Lähes kaikki ohjeet ovat myös gluteenittomia, viljattomia ja ne voi valmistaa helposti myös maidottomina. Sen sijaan tämä ei ole vegaaninen eikä vähäkalorinen ruokavalio- en tiedä mitään turhempaa hommaa kuin kalorien laskeminen enkä niitä suostu jatkossakaan laskemaan. Ruuissa on erittäin hyvä rasvahappokoostumus, mikä johtuu paljolti siitä, että useassa ohjeessa on käytetty mantelijauhoa ja pähkinöitä. Mikäli innostuisit noudattamaan vähähiilarista tai hiilihydraattitietoista ruokavaliota, ei olisi kuitenkaan ihme jos nesteitä poistuisi kehosta ja olo kevenisi.  Aineenvaihdunnan, jaksamisen ja verensokerin kannalta olisi järkevää syödä säännöllisesti kolmen tunnin välein. Säännöllinen syöminen pitää nälän loitolla eikä makeanhimo yllätä niin herkästi. Eli vaikka sinusta tuntuisikin, ettet yksinkertaisesti jaksa syödä viittä kertaa päivässä niin kokeile edes- kerralla ei tarvitse syödä paljoa. Olen erittäin tietoinen siitä, että esimerkiksi ayurvedinen elämäntapa suosittelee kolmea ruokailua päivässä, mutta aika moni ei sitä pysty noudattamaan vaan joutuu lisäilemään välipaloja aterioiden väliin. Itse syön erittäin harvoin viisi kertaa päivässä ja tiedän sen, että olisin paljon parempi ihminen ja nukkuisin paremmin jos noudattaisin säännöllistä ateriarytmiä. Lounaan jälkeen aina repsahtaa eli tulee liian pitkä väli.


Sen jälkeen kun olen alkanut valmistamaan raakajäätelöä ja -suklaata, on makeahimo kadonnut kuin tuhka tuuleen (blogista löytyy useita raakajäätelö ohjeita). Varsinkin tavallista suklaata en pysty enää paljoa syömään enkä makeita leivonnaisia, koska ne maistuvat yksinkertaisesti aivan liian makeilta.Useissa ohjeissa on psylliumia (jänönratamon kuivattua siemenkuorta) eikä sitä käytetä pelkästään sen vuoksi, että se tuo leivonnaisiin ja ruokiin rakennetta vaan myös kuitupitoisuuden takia. Mikäli noudattaa viljatonta ja gluteenitonta ruokavaliota, kannattaa kiinnittää huomiota kuidun saantiin. Suosittelen käyttämään kaikissa ohjeissa KARKEAA psylliumia, koska se ei paakkuunnu ja sillä olen aina saanut leivät, karppirullan ja pizzan onnistumaan. Samaa ei valitettavasti voi sanoa hienojakoisesta psylliumista ja mikäli käytät nyt kuitenkin sitä, niin laita sitä vähemmän kun ohjeessa on mainittu. Itse käytän nykyään Fitnessfirstin tai Foodinin psylliumia, jonka olen todennut tosi hyväksi. Löydät sen täältä. Muistathan, että blogin lukijana saat tuotteista -10%:n alennuksen koodilla kutsuvapauteen.


Voit toki soveltaa ruokavaliota haluamallasi tavalla tai voit noudattaa ruokavaliota ainoastaan osan päivää vaikkapa päivälliseen asti. Tähän postaukseen on kerätty ohjeita, jotka löytyvät blogistani ja kaikki ruoat on todella helppoja ja nopeita valmistaa. Idea on se, että terveelliset ruoat syntyvät vaivatta ja nopeasti ettei koko päivä mene ruokaa laittaen ja ajatellen. Lounaan tai päivällisen voi loistavasti korvata vaikkapa kana- tai lohisalaatilla vaikka niistä ei ohjetta löydykään tästä postauksesta. Eiköhän jokainen osaa tehdä salaatin ilman ohjetta ja salaatti on loistava valinta työpaikan luonasruokalassa ellei muuta vähähiilarista vaihtoehtoa ole tarjolla. Blogista löytyy myös muita vähähiilihydraattisia ruokaohjeita, jos nämä tässä postauksessa esitetyt vaihtoehdot eivät kiinnosta.


AAMIAINEN


Aamiaiseksi nautitaan smoothie, raakapuuro tai itsetyhtyä hapatettua cashewjogurttia marjojen kera. Smoothie tai raakapuuro ovat aivan loistava tapa aloittaa päivä ja uskon että huomaat positiivisen vaikutuksen välittömästi. Eli pulinat pois ja antaa smoothien itsensä puhutella sinua. Mikäli kuulut niihin ihmisiin, jotka haluavat syödä kahvin kanssa leipää etkä ole pätkääkään smoothie tai raakapuuro-ihminen, niin kelaa sivun alaosaan ja valitse itsellesi sopiva leipävaihtoehto. Nauti muutama pala leipää aidon voin, vihannesten  ja juuston kera.


Vähähiilihydraattinen ja suolistoystävällinen (jouluinen) chiapuuro:Suolistopuuro:

Viher-raakapuuro:

Voikukka-viher-smoothie pöhötyksen poistoon:


Smoothie suoliston hyvinvointiin

Hedelmäinen tyrnismoothie:

Vihersmoothie villiyrteistä- villiyrttikurssilla opittua:

Vihersmoothie:


Smoothie lucumasta ja hampunsiemenistä:

LOUNAS JA PÄIVÄLLINENLounaaksi ja päivälliseksi voit syödä esimerkiksi karppirullaa, vähähiilarista pizzaa, lihataskua, jauheliha-nachovuokaa, suolaista jauhelihapiirakkaa tai tortillaa itse tehdyllä avokado- ja juustokastikkeella runsaan salaatin kanssa. Myös runsas proteiinipitoinen kana-, vuohenjuusto- tai kalasalaatti on loistava vaihtoehto (ei ohjetta). 

Lehtikaali-nokkosletut- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:


Pinaattiletut terveellisemmin- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:


Kukkakaali-lihanyytit ja 14 muuta vähähiilarista suolaista ohjetta:

Suolainen piirakka- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:


Proteiinipizza- VHH, gluteeniton ja viljaton:


Lihapiirakka- VHH, gluteeniton ja viljaton


Tortillat itsetehdyllä avokado- ja juustokastikkeella- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton
Lihataskut- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

Suolainen jauhelihapiirakka- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton

Nokkosletut- VHH, gluteeniton, viljaton, maidoton:

Kesäkurpitsa "blinit"- VHH, gluteeniton, maidoton, viljaton:

Hampurilainen vähähiilihydraattisesti:

Vähähiilihydraattinen pizza:

Karppirulla (2 erilaista ohjetta):

Coctailpalat vähähiilihydraattisesti:

Täytetty avokado rapukastikkeella- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
VÄLIPALA


Kahvin tai teen kanssa pari palaa itse tehtyä suklaata, annos itsetehtyä jäätelöä tai vähähiilarista kääretorttua, hyytelökakkua, saksanpähkinäkakkua, täytekakkua, keksiä tai marjapiirakkaa.


SUKLAA- JA PROTEIINIPATUKKAOHJEET:


Vähähiilihydraattiset proteiini-kookos-konvehdit:

Mulberry-Goji-Rocky-Road:

Suklaa-nougat- VHH ja maidoton:

Vähähiilihydraattinen mansikka-cashew-raakasuklaa:

Ananas-raakasuklaa- VHH ja maidoton:

Parapähkinä-suklaapalat-  VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
 http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2017/05/parapahkina-suklaapalat-vhh-gluteeniton.html

Itsetehty proteiinipatukka-  VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Mansikka-proteiinipatukka-  VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Suklaapatukka- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Proteiinipatukka- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2017/01/proteiinipatukka-vhh-gluteeniton.html

Inkivääri-sitruuna-suklaa- VHH, gluteenition, viljaton ja maidoton

Pähkinäsuklaalevy- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton: 

Pekaanipähkinä raakasuklaa- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Raakasuklaa parapähkinästä ja vadelmasta:

Raakasuklaa, joka maistuu granaattiomenalle:


JÄÄTELÖOHJEET:

Itsetehty jäätelö- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Banaani-lakritsi raakajäätelö:

Itsetehty jäätelö- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Kookosvadelmajäätelö- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
Pekaanipähkinä jäätelö- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
Lakritsipehmis- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
Tyrnimansikka raakajäätelö:
Raakajäätelö nokkosesta:
Suklaa raakajäätelö:
Marjainen raakajäätelö:

MUUT MAKEAT LEIVONNAISET:
Vähähiilihydraattinen suklaakakku:

Vähähiilihydraattiset suklaa-kerma-cupcaket:

Vähähiilihydraattiset suklaa-vadelma-browniet:

Vähähiilihydraattinen piparminttu-suklaaleivos:

Vähähiilihydraattiset mokkapalat:

Vähähiilihydraattinen pähkinä-kuivakakku, joka maistuu konjakilta:


Vähähiilihydraattiset lakritsi-vanilja-brownit:

Mansikka-juustokakku- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Vähähiilihydraattinen, gluteeniton ja viljaton suklaa kuivakakku:

Suklaa-espresso-raakakakku- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Mustikka-mascarpone-hyytelökakku- VHH, gluteeniton ja viljaton:

Marjaisa proteiini-kakku- VHH, gluteeniton ja viljaton:


Maailman paras mansikka-tuorejuustokakku- VHH, gluteeniton ja viljaton


Suklainen saksanpähkinäkakku

Persikka-rahka-hyytelökakku- vähähiilihydraattinen ja gluteeniton


Tuulihatut lakritsikermatäytteellä- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Tiikerikakku tuorejuustolla- VHH, gluteeniton ja viljaton:

Terveellinen suklaakakku- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:


Ystävänpäivä kakku- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Suklaatäytekakku- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:Superterveellinen suklaakakku- VHH, gluteeniton, viljaton, maidoton ja munaton:
Vähähiilihydraattiset ja gluteenittomat joulutortut:


Vaniljahyytelökakku- VHH, gluteeniton, viljaton, maidoton ja munaton:
Kahvijuustokakku- VHH, gluteeniton, viljaton ja munaton:
Suklaakeksit terveellisemmin- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:
Kääretorttu hieman terveellisemmin- VHH, gluteeniton ja viljaton:Puolukkapiirakka pähkinäpohjalla. VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Kookosvadelmapaistos- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Marjapiirakka- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Mansikkalakritsi kakku- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Vähähiilihydraattiset muffinit- kaksi eri ohjetta:

Mangokakku:

Vähähiilihydraattisen ja tavallisen hyytelökakun hiilihydraatit vertailussa:

Mascarpone suklaahyytelökakku- VHH, gluteeniton ja viljaton:PÄIVÄLLINEN

Päivälliseksi voit syödä esimerkiksi vähähiilihydraattisia kesäkurpitsablinejä rapukastikkeella, nokkoslettuja marjojen kanssa, hampurilaista tai avokadoja rapukastikkeella. Mielettömän hyvää, tulet yllättymään! Voit toki syödä toisen kerran lounaalta jääneet karppirullan tai pizzan jämät, mikäli et jaksa alkaa tekemään toista kertaa ruokaa saman päivän aikana. Myös runsas salaatti on hyvä vaihtoehto (ei ohjetta). Ohjeita päivällistä varten löydät ylempää lounas kohdasta.

ILTAPALA

Iltapalaksi pari palaa vähähiilihydraattista leipää voin, juuston, leikkeleiden ja vihanneksien kanssa. Alla olevista linkeistä löydät varmaan suosikkisi. Huom! Blogista löydät lisää gluteenittomia, viljattomia ja maidottomia leipäohjeita.

Vähähiilariset siemen-juusto-näkkäri ja sipsit:


Suuri leipäpostaus- 22 erikoisruokavalioon sopivaa leipäohjetta:

Vähähiilihydraattinen lehtikaalikaalisämpylä:

Lehtikaali-siemennäkkäri- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Rouheinen vuokaleipä- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Vähähiilihydraattiset parsakaalileivät- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Vähähiilihydraattinen vuokaleipä-  VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:


Proteiinileipä- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:


Pinaattileipä- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:


Superleipä- VHH, gluteeniton, viljaton, maidoton ja munaton: http://kutsuvapauteen.blogspot.fi/2017/01/superleipa-vhh-gluteeniton-viljaton.html

Mascarponesämpylät- VHH, gluteeniton ja munaton:

Pellillinen siemenleipää- VHH, gluteeniton, viljaton, maidoton, munaton ja hiivaton:

Paistetut juustoleivät- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Lähes jauhoton kookosleipä- VHH, gluteeniton, viljaton ja maidoton:

Kuitupitoinen sämpylä- VHH, gluteeniton ja maidoton:

Siemennäkkileipä (kaksi erilaista ohjetta):

Mantelileipä:

Kurpitsansiemenleipä:

Avokadonokkosleipä:

Juustosämpylät vähähiilihydraattisesti:Seuraa blogia facebookissa ja instagramissa


Blogin uusimmat ruokaohjeet ja muut terveyteen liittyvät postaukset löydät ensimmäiseksi blogin facebook sivulta klikkaamalla tätä linkkiä. Päivitän myös säännöllisesti blogin uusimpia ruokakuvia instagramiin, jonka löydät klikkaamalla tätä linkkiä.

Blogin terveellisiä ruokaohjeita kuvineen löydät täältä.10 kommenttia :

 1. Tästä vähän Jussin pöhötyksen poistoa 😉

  VastaaPoista
 2. wau tällaista blogia ihanine resepteineen ja tietoineen olen toivonutkin. Olen siis vasta aloitteleva vhh ja näyttäisi että tästä sinun blogista saa hyvää tietoa. Kiitos paljon, tulen liittymään seuraajien joukkoon :)

  VastaaPoista
 3. Hei, upea ja kattava blogi! Sattuisiko sinulla olemaan sellaista hyvää ostoslistaa perusraaka-aineista valmiina, jonka voisi tulostaa vaikka jääkaapin oveen. Helpottaisi aloittamista..

  kiitos!

  tomi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤️ Blogin etusivulle on linkattu postaus "blogissa käytettäviä tuotteita". Sieltä löydät listauksen tuotteista kuvauksineen. Linkkaan sen vielä huomenna tähän kun menen koneelle😊

   Poista
 4. Ihan mahtavia ohjeita.Olen näitä aiemminkin lukenut, mutta nyt on tiukka linja ruokavaliossa ja pakko onnistua. Blogi linkitetty puhelimen näyttöön, tästä saa nopeasti vinkkejä vaikka kaupassa olessa. Kiitos🙋

  VastaaPoista
 5. Olen käyttänyt näitä ohjeita jo pitkään, moni niistä päässyt osaksi niitä tuttuja arkiruokia. Nyt olen sokerittomalla ja vhh ruokavaliolla vähintään jouluun asti. Kiitos näistä!

  VastaaPoista